Vastauspostaus osa 6

Tunnetko huonoa omatuntoa jos vietät päivän soffalla? Vai vietätkö?

Aika harvoin tulee kyllä vietettyä (jos ei viime kesän poikkeustilannetta lasketa). Ehkä tässä on myös syy, miksen tunne huonoa omaatuntoa jos näin sattuu käymään. 🙂

DSC_0061

Minkä vinkin antasit sille, joka päättää alkaa urheilemaan säännöllisesti?

Tee sitä mistä nautit eniten! Kaikille löytyy varmasti se oma laji, kunhan vain uskaltaa kokeilla eri juttuja. Heti ei kuitenkaan kannata tuomita, sillä vielä ensimmäisillä kerroilla ei välttämättä pääse hyvin ”lajin sisälle”. Jos omaa lajia ei meinaa löytyä tai muusta syystä sitä ei ole mahdollista harrastaa, opettele tykkäämään jostain toisesta lajista. Vaikkapa lenkkeily on helppo ja hyvä harrastus, mutta jos se ei nappaa, tee siitä kivaa. Käy rauhallisilla (tyypillinen virhe on aloittaa liian kovaa, jolloin treenistä jää huono maku ja motivaatio lopahtaa) lenkeillä kivoissa ympäristöissä ja tee lenkistä mielenkiintoinen; spurttaa, loikkaa ojan yli, poikkea metsään… Kohta voit huomata tykkääväsi siitä!

Olisiko mahdollista saada jotakin uutta kotijumppaohjetta blogiin?

Tee tämä treeni aikaa vastaan, ja yritä parantaa aikaa jos ja kun teet tämän vielä uudelleen. Kierrosten välissä voi pitää pienen tauon, muuten painetaan täysillä menemään. Tämän treenin voi tehdä missä vaan; puistossa, mummolassa tai hotellissa. Sinä päätät 🙂

tausta

Oletko huomannut vuodenaikojen vaikuttavan liikuntoihinsi ja miten? Tuleeko esim. harrastettua eri lajeja tai liikuttua jonakin vuodenaikana enemmän kuin toisena?

Treenimäärät pysyvät oikeastaan aika samoina, tosin valoisaan aikaan hyötyiikuntaa tulee harrastettua enemmän. Mitä lajeihin tulee, talvella lenkkeily jää vähemmälle ja sen tilalla tulee hiihdettyä.

DSC_0347

Mitä edullista kuntoilua suosittelisit polvivaivaiselle?

Mulla ei pahemmin ole kokemusta polvivaivoista, mutta uskaltaisin ehdottaa mm. uintia ja kotijumppia, jotka eivät tee polville pahaa. Pyöräilykin on nivelille kiva laji, se ei kuormita eikä nivelet saa iskuja.

~ Amanda

amandasilver

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta