Herkullinen ja yksinkertainen puuroresepti

En ole varmaan koskaan julkaissut mun lempipuuron reseptiä. Niin perus, mutta niin hyvää. Siis niin hyvää, että monesti illalla nukkumaan mennessä haaveilen jo aamupuurosta. Ja jos herääminen tekee tiukkaa, niin ei tarvitse kuin ajatella tätä ja olen jo jalkeilla, haha.

DSC_0199

Resepti:
1dl kaurahiutaleita
2-3dl maitoa (riippuen, kuinka löysää puuroa haluaa)
Kanelia
Ripaus suolaa
Steviaa
Päälle mustikoita

Tärkeintä tässä puurossa on maito. Puuroa ei vaan voi tehdä veteen, ainakaan jos haluaa nauttia hyvästä mausta, tai maistaa ylipäätään jotain. 😀 Maidosta saa samalla kivasti proteiinia, jolloin puuron lisäksi ei tarvitse alkaa paistelemaan kananmunia ja nälkä pysyy silti pitkään loitolla. Toki osan maidosta voi korvata vedellä, vaikka niin, että puolet on vettä ja puolet maitoa.
Kaurahiutaleet mulla aina vähän vaihtelee, eikä niillä oikeestaan ole väliä. Tällä hetkellä oon maistellut noita eri makuja Fazerin Alku -puuroista (tänään just kumosin loput karpalo & omena -puurohiutaleet mun lautaselle, nam), mutta näitä ennen oon aina syönyt ihan perus Elovenaa.

Tässä siis yksi terveellinen herkku teille lisää! Kun makeutta (esim. hunaja tai stevia) laittaa tarpeeksi, niin herkkuhimokin talttuu. Tämä myös täyttää hyvin vatsaa, ja täydellä mahalla herkkuja ei muutenkaan tee niin helposti mieli.

Tykkäättekö te syödä puuroa? Mikä on teidän lempiresepti?

~ Amanda

amandasilver

8 vastausta artikkeliin “Herkullinen ja yksinkertainen puuroresepti”

 1. Kaneli oli hyvä vinkki! Sitä ei oo tullut käytettyä kuin jouluna riisipuuroon 🙂 Lempparipuuro taitaa olla tällä hetkellä suklainen overnight oats, ei tartte kun aamulla napata mukaan töihin ja nauttia aamiasena!

  Mukavaa sunnuntaita!

  • Kaneli sopii kaurapuuroon kyllä kuin nenä päähän, testasin yhdistelmää ekan kerran joskus viime keväänä ja siitä asti se on eksynyt mun puuroon varmaan joka aamu 😀
   Kiitos vinkistä! Ei oo tullut pitkään aikaan syötyä tuorepuuroa. Joskus kesällä viimeksi… Taidan mennä sun blogista kurkkaamaan jonkun ohjeen jos vaikka heti tänä iltana laittais hiutaleet turpoomaan 🙂

   Samoin!

 2. Lempparipuuro tällä hetkellä on kaurapuuro, jonka seassa pellavasiemenrouhetta, valkuainen ja päälle banaania tai/ja raejuustoa, nami ^_^

  • Kuulostaa hyvätä, nam! Paitsi raejuustoa mä en jotenkin osaa syödä puuron kanssa, sitäkin voisin kokeilla taas uudelleen 🙂

  • Mä en kans aluks tykänny yhtään raejuustosta puurossa, mutta kun löysin hyvän raejuuston niin koukkuun jäin ^_^

  • Mä syön oikeestaan aina Valion raejuustoa, se on niin hyvää. Mutta puuron kanssa vois kyllä sopia ehkä joku vähän mössömäisempi juusto 🙂

 3. Olis ihan superihanaa kun oppisi syömään puuroa, mutta mun meinaa nousta oksu kurkkuun jo pelkästään siitä hajusta ja mielikuvasta 😀 Muutaman kerran olen yrittänyt kyllä, mutta tämä inhotus juurtaa jo jostain päiväkodin jälkeisiltä ajoilta. Ehkä kaikkien ei tarvitse syödä puuroa? 😀

  • Puuro on kyllä aika mielipiteitä jakavaa ruokaa! Mutta todellakaan ei tarvitse syödä jos ei tykkää, onneksi on olemassa satoja satoja muita terveellisiä vaihtoehtoja 🙂
   Toki voit myös kokeilla erilaisia puuroreseptejä, jos joku vähän erilainen maistuiskin. Elovenalla oli just joku kampanja, jossa bloggarit julkaisivat kymmeniä puuroreseptejä blogeissaan. Siellä oli monta hyvän kuuloista sekä näköistä puuroa ja yhden kokeilinkin tänään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta