Maailman parhaat eväspatukat

Kyllä, nimi on ainakin mun kohdalla ihan fakta, koska en muista maistaneeni parempia patukoita. Pähkinäisyys + makeus = täydellinen eväspatukka.
Sain siis vihdoin aikaiseksi kokeilla näitä patukoita ja ihmettelin, miksei mun kielikin sulanut samalla kun noita söi. Siis ihan tautisen hyvää!

Vetäsin tän ohjeen ihan hatusta, marssin vain kauppaan ja ostin kaikki parhaanmakuiset jutut: kuivattuja taateleita, hedelmäpähkinäsekoituksen ja maapähkinävoita (joka on muuten ehdoton kun puhutaan eväspatukoista). Pähkinöitä olis kyllä voinut olla enemmän tossa sekoituksessa, olis tullut enemmän kivoja pureskeltavia patukoihin. Hasselpähkinät kävis aika hyvin, niitä siis voisi vielä lisätä tähän reseptiin!

Maailman parhaat eväspatukat (10 pientä patukkaa):
10 kuivattua taatelia
125g hedelmäpähkinäsekoitusta (mulla oli ihan Pirkan välipalamix)
3 ruokalusikallista maapähkinävoita

Blendaa taatelit mössöksi/muruiksi ja sekoita kaikki ainekset kulhossa. Siirrä seos leivinpaperille ja levitä se lusikalla. Taittele leivinpaperi seoksen ympärille ja painele käsillä pöytää vasten tiiviiksi, neliön muotoiseksi levyksi. Laita pakastimeen ja anna olla siellä n. 10min, jonka jälkeen leikkaa levystä patukoita. Laita takaisin pakastimeen ja anna jäätyä kunnolla (ehdottomasti reseptin vaikein osuus, koska taikinaa maistettua ei millään malttais odottaa, että pääsee valmiiden patukoiden kimppuun).

DSC_0007

DSC_0016

Energiamäärähän on aika korkea, sillä pähkinät ja kuivatut hedelmät eivät nyt vain ole niitä kaikista kevyimpiä tuotteita. Terveellisiä ne ovat kuitenkin. Ja eikös välipalapatukoiden tarkoitus olekkin nostaa verensokeria iltapäivän väsymyksessä? 😉

Ja nää muuten sulaa… Mutta kelmussa menee!

~ Amanda

amandasilver

Yksi vastaus artikkeliin “Maailman parhaat eväspatukat”

  1. […] Edellisen reseptin eväspatukoissa maku oli ihana, mutta pötkylät olivat vähän epäkäteviä, sillä ne sulivat herkästi. Tällä kertaa halusin tehdä vähän kätevämmät patukat, ja syntyi nämä kauraiset, makeat ja mikä parasta, pähkinäiset (mun eväspatukat perustuu aina maapähkinävoihin) eväät. Tämä resepti on nopea, sillä ainekset täytyy vain blendata massaksi eikä tarvitse edes odottaa pakastimessa jähmettymistä. […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta