Hierontavälineitä

Sain kuntokaupalta testiin syvähierontarullan ja kolme hierontapalloa, jotka avaavat jumeja ja rentouttavat lihaksia. En voi liiaksi korostaa kehonhuollon tärkeyttä ja olenkin viime aikoina panostanut siihen entistä enemmän. Samalla olen myös treenannut normaalia enemmän salilla, joten lihakset todellakin kaipaavat huoltoa ja palautumista. Mulla tuntuu muutenkin olevan kroppa vähän jumissa, joten nämä ovat kovassa käytössä myös siksi!

Näitä voi käyttää oikeastaan koko kropan hieromiseen jalkapohjista käsiin ja miksei myös päähän! Pohkeet, etu-, taka- ja sivureidet, pakarat, selkä, kädet… Kerron kohta tarkemmin, mitä lihaksia tykkään milläkin välineillä hieroa.
Näitä käytetään niin, että palloa/rullaa pyöritellään hierottavan lihaksen ja lattian välissä. Toki lihaksia voi hieroa myös pyörittelemällä kädellä palloa lihaksen päällä, tämä on hyvä taktiikka erityisesti käsiä hierottaessa. Täytyy vaan olla tarkkana, että voimaa tulee käytettyä tarpeeksi. Siksi isoimmat lihakset, kuten jalat, kannattaa hieroa ensiksi mainitulla tavalla.

Syvähierontarullan pinnalla on nystyröitä, joiden avulla päästään syvälle lihakseen. Lisäksi se on normaalia rullaa kovempi, joten toimii hyvin, kun halutaan tehokasta hierontaa. Mä tykkään käyttää tätä erityisesti jalkojen hierontaan. Tällä rullalla saa hyvän tuntuman myös pakaroihin, muilla rullilla se on ollut mulle haasteellista joten tää on ehdottoman hyvä juttu!
Ja hei, nyt kuuluu sattua 🙂

idhierontavälineet

Rentouttavat hierontapallot (klik ja klik) nimensä mukaisesti rentouttavat kireitä lihaksia. Ne vilkastuttavat pintaverenkiertoa ja vapauttavat elimistön kuona-aineita.
Itse tykkään käyttää pienempää palloa penikoiden hieromiseen ja isommalla tykkään hieroa jalkapohjia.

Hierova terapiapallo on joustavampaa materiaalia kuin rentouttava, etenkin isompi, hierontapallo. Lisäksi sen nystyrät ovat tylpemmät, mikä tekee siitä hieman lempeämmän. 
Itse tykkään käyttää tätä etenkin selän hierontaan, koska ainakin mulla selkä tarvitsee vähän lempeämmän, mutta silti tarpeeksi tehokkaan hierojan. 

Näitä välineitä voi siis käyttää mm.

  • Lihasten lämmittämiseen ennen treeniä
  • Avaamaan kireitä lihaksia sekä jumeja 
  • Edistämään palautumista
  • Miksei myös mielen rentouttamiseen 🙂 
Pysykäähän kuulolla, arvonta tulossa pian koskien näitä!
*Yhteistyössä kuntokauppa.fi

~ Amanda

FitFashion

3 vastausta artikkeliin “Hierontavälineitä”

    • Hieronta on kyllä rentouttavaa! 🙂 Ei ne ainakaan mua pistele, vaan hierovat kuten on tarkoituskin. Ne tuntuvat kivoilta ja tehostavat hieromista, sillä nystyrät ovat hieman joustavaa materiaalia. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 1
Tykkää jutusta