Miksi liikun?

idaskelkyykky

Välillä on hyvä pysähtyä miettimään, miksi harrastaa liikuntaa. Vastata kysymykseen rehellisesti ja opetella tarvittaessa uutta suhtautumistapaa treeniin. 

Motivaatio lähtee siitä, että on joku syy liikkua, mutta motivaatio voi myös huveta jos syy on itselle huono. Syyt muuttuvat ja niitä voi muuttaa, mutta siinä voi mennä aikaa. Mun ajattelutavassa on tapahtunut todella iso muutos kun vertaa vaikkapa 5 vuoden takaiseen tilanteeseen. Liikuin tuolloin pelkästään ulkonäkösyistä, ja liikunta omasta vapaasta tahdosta oli suhteellisen vähäistä (ei siis lasketa pakollisia liikkatunteja ja hyötyliikuntoja mukaan). Eikä ihme, mä en ainakaan porskuta pelkät ulkonäköseikat mielessäni yhtään mihinkään suuntaan. 
Mutta entä nyt? Voin rehellisesti sanoa, että ensimmäinen syy liikuntaan on hyvä olo. Treenin jälkeen on niin hyvä, onnellinen ja energinen fiilis. Silti voin myös sanoa, että ei mulle ulkonäkökään oo ihan yhdentekevä juttu. Se ei vaan oo se kaikkein tärkein, todellakaan. Tykkään nostaa punttia ja lihakset on mun mielestä oikeen kiva lisä. Mutta jos tuo ensimmäinen ei olisi kunnossa, tuskin mä sinne salille jaksaisin raahautua. Ulkonäkö on ennemminkin sellanen plussa treenille. Ruokailussa taas tulee ulkonäköä ajateltua huomattavasti enemmän, toki se ei ruokailuunkaan ole todellakaan ainoa syy.
Supertärkeä asia mulle on myös oma terveys! Kun tietää faktoja liikunnan vaikutuksista terveyteen, nousee se kärkeen tällä listalla. Koska mä oon joutunut joskus myös pelkäämään oman terveyden puolesta ja saanut kokeilla elämää fyysisesti rajoittuneena (ymmärrätte mitä tarkoitan), osaan nykyään ymmärtää ehkä vähän paremmin terveyden merkitystä kuin aiemmin. 
Ja viimeisimpänä, muttei todellakaan vähäisimpänä, meidän pieni salitiimi <3 Mä kävin aika pitkään aina yksin salilla, ei kukaan kovin usein jaksanut lähteä messiin. Mutta ai että mä oon mielissään kun oon nyt saanut pari kaveria innostumaan raudannostelusta! Superpaljon entistäkin kivempaa lähteä salille kun tietää, ettei tarvitse mennä yksin. Käydään siis meidän koulun salilla ja todella usein ollaan siellä ainoat, niin huippua! Kolme tyttöä jäätävällä äijäasenteella 😀 
~ Amanda
FitFashion

4 vastausta artikkeliin “Miksi liikun?”

  1. Saliposse! Wohoooo aina punttei raskaita nostellaan, uusia trikoita ostellaan. Ollaan joka kerta tiukempia, on muskelit entistä piukempia.

    -tilulilukilu

  2. Kiva postaus 🙂 Hyvä olo on juuri varmasti monelle se tärkein juttu, pelkän ulkonäön takia ei kauaa jaksa ainaa urheilla..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta