Hyväksy itsesi

Koulussa joku oli liimannut vessojen peiliin lapun jossa luki ”hymyile, olet kaunis”. Siitä tulikin mieleeni kirjoittaa hieman jatkoa tälle postaukselle, tavallaan samaan sarjaan kuuluvan tekstin.

Yleensä överi terveellisyys johtuu juurikin siitä, että itsensä hyväksymisen kanssa on ongelmia. Yritetään olla täydellisiä, vaikkei se ole mahdollista. Itseään ei hyväksytä sellaisena kuin ollaan, ja kehoa yritetään muokata koko ajan parempaan suuntaan.

Kuva

Sanoin jo aiemmassa postauksessa (linkki ylhäällä), että omaa vartaloa saa totta kai muokata. Joskus se on jopa kannattavaa, jos laihuus tai lihavuus on jo liiallista ja terveydellinen riski. Moni kuitenkin tuhlaa turhan paljon energiaansa sen suremiseen, ettei keho muokkaannu sellaiseksi kuin toivoisi. Totuus on, että vain pieni osa naisista voisi saavuttaa esimerkiksi mallin mitat ilman kirurgin veistä. Luulempa, että olisi kuitenkin järkevämpää tehdä muutos oman pään sisällä. Jos kehon muokkaaminen menee äärimmäisyyksiin ja on stressaavaa, olisi mielestäni viisainta hyväksyä se oma kroppa. Sitäpaitsi nälkä kasvaa syödessä, ja suurin osa varmasti löytää aina jonkin uuden kohdan kehossaan joka ei ole juuri sellainen kuin toivoisi sen olevan.

Miksi tuijotamme aina vain niitä huonoja kohtia itsessämme, emmekä niitä kauniita? Miksi emme edes yritä löytää omasta kehostamme mitään hyvää? Tiedän, ajattelun muuttaminen on vaikeaa. Sellupaakuista ei tarvitse tykätä, mutta voimme yrittää hyväksyä ne.

Katsokaa nyt vaikka näitä naisia, kaikki näyttävät kauniilta. Yleensä itseä katsotaan paljon kriittisemmin, miksemme voisi katsoa itseämmekin ulkopuolisen silmin? Niitä ”vikoja” löytyisi varmasti paljon vähemmän!
underwearqueen.wordpress.com

Miten sitä hyväksymistä sitten voi opetella? Yksinkertaisesti sanottuna, muuta ajatustapaasi. Vaihda negatiiviset ajatukset positiivisiin. Mene peilin eteen, hymyile itsellesi ja kehu itseäsi. Toista tätä aina kun katsot peiliin. Älä anna negatiivisille ajatuksille valtaa ja arvoa.
Yritä löytää itsestäsi mahdollisimman paljon hyvää. Niistä huonoistakin kohdista saa helposti tehtyä peilin edessä hieman kauniimpia, vatsan voi esimerkiksi vetää sisään. Tämä on ehkä itsensä huijaamista, mutta jos se auttaa niin rohkeasti vaan napa selkään!
Liikunta ja terveellinen ruokailu vaikuttavat myös lyhyellä aikavälillä, mulla ainakin on paljon ryhdikkäämpi ja parempi fiilis omassa kropassa kun on saanut vähän hikoilla. Epäterveellisestä ruuasta ja liikkumattomuudesta taas tulee jotenkin tosi löysä olo myös henkisesti, vaikka tätä kestäisikin vain vähän aikaa.
Mä itse harrastan kumpaakin edellämainittua keinoa samaan aikaan. Toivon, että liikunnan ja ruokavalion avulla saisin kehoa edes hieman muutettua, ja samalla työstän ajatuksia pääni sisällä. Lienee hyvä mainita, että ensisijainen syy sille miksi liikun, on silti hyvä olo.

idhyväksyitsesi

Yksi juttu meidän kaikkien täytyisi ymmärtää: tärkeintä on, että kehomme toimii.

~ Amanda

FitFashion

4 vastausta artikkeliin “Hyväksy itsesi”

 1. Tiedätkö edes kunnolla asioista joista kirjoitat? Esimerkiksi personal trainerin treeniohjelmat ovat vähän ammattimaisemmin tehtyjä ja toimii, kun taas puolen vuoden harrastuneisuuden jälkeen antaisin ihan ammattilaisten hoitaa vastaavat. Toki blogia saa kirjoittaa, mutta ei ole omasta mielestä kauhean uskottavia nuo jutut 18 v. taviksen suusta. Ei ehkä yläasteen terveystiedon pohjalta ole kauheasti tietopohjaa kirjoitella esim. mielenterveydestä.

  • Kirjoitan asioista joista tiedän, jos en tiedä, niin jätän kirjoittamatta. Käytän usein myös apuna luotettavia lähteitä jotka mainitsen aina erikseen tekstin lopussa.
   Mun blogissa jaan lähinnä vinkkejä, kokemuksia ja inspiraatiota eikä kaikke tarvitse uskoa. Saa ja pitääkin totta kai kyseenalaistaa ja juttuja kannattaa soveltaa omaan elämään sopiviksi 🙂
   No, ei tässä kuitenkaan ihan yläastepohjalla ja puolen vuoden kokemuksella pelkästään mennä 🙂
   Kiitos kommentista, varsinkin netissä kannattaa olla kriittinen!

 2. Hyvä postaus postaus. Nykyään tuntuu, että kukaan ei pidä itsestään, aina olisi jotain mitä pitää muokata / parantaa. Koskaan ei ole tyytyväinen itseensä. Se on kyllä surullista.. 🙁 Mutta onneks tota itsestään pitämistäki voi kehittää 🙂

  • Kiitos Niina! 🙂 Niimpä, toi on totta… Nyt tuntuu taas itsellekkin vaikeemmalta hyväksyä oma kroppa, koska kolmen kuukauden liikkumattomuus jättää kyllä jälkensä! Mutta eiköhän tämä tästä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 1
Tykkää jutusta